Kaip žinia Helovino šventė pasižymi ar perteikia “kraupią” nuotaiką. Sukuriama mistiška, kupina paslapčių ir baisių staigmenų nuotaika. Jeigu sumanėte šią šventę švęsti su draugais, galite paruošti jiems nekasdienių užkandžių, kuriais bus “šiurpiai” smagu pavaišinti svečius tokią paslaptingą dieną. Greičiausiai ruošdamiesi šventei pirmiausia rūpinotės Helovyno dekoracijomis, bendra namų erdvės nuotaika, Helovyno stalo dekoravimu, tačiau apie užkandžius ar patiekalus dar nebuvo laiko pagalvoti. Helovyno patiekalai tikrai gali būti kraupūs, bet žinoma ir skanūs. Pagalvokite, ką labiau mėgstate jūs ir kas galėtų patikti jūsų svečiams, ir, išsirinkę patinkančius, pabandykite pasigaminti.
Pirmas visai nesudėtingas Helovino užkandis yra “kūdikėliai”. Skamba kraupiai, tačiau iš tiesų tai yra sluoksniuota tešla apvyniotos dešrelės su pipirais vietoj akių. Nusipirkite mažų dešrelių arba tiesiog perpjaukite jas pusiau, apvyniokite sluoksniuota tešla ir vietoje akučių įdėkite pipirus. Vyniokite taip, tarsi jie atrodytų kaip suvynioti kūdikiai, palikite neapvyniotus tik veidelius. Tokios dešrelės iškepa greit ir yra tikrai gardžios, bei atitinkamai kraupios.
Kitas puikus būdas nuteikti svečius šventiškai – vaiduoklių sausainiai. Sausainius mėgsta daugelis, tad vėliau pasiūlysime dar vieną jų dekoravimo būdą. Būtent šiuos sausainius pasidaryti yra lengva. Pačių sausainių galite ir nekepti, tiesiog nusipirkite jums patinkančių sausainių ir šokolado. Paruoškite paprasčiausią baltą, cukrinį glajų arba ištirpinkite baltą šokoladą, pamerkite į jį savo sausainiukus, o vietoje akių, ištirpinę juodajį šokoladą, nupieškite dvi akytes galite nupiešti ir lūpas.
Kaip jau minėjome, dar vienas helovyninių sausainių paruošimo būdas. Šie sausainiai vadinasi “zombių piršteliai”. Juos galite daryti nebūtinai žalios spalvos, tinka ir violetinė ar melsva. Parduotuvėje išsirinkite savo forma artimiausius pirštams sausainiukus (arba patys išsikepkite), pasiimkite maistinių dažų, padarykite glajų, kokį tik mėgstate, apliekite juo sausainius, padarykite pirštų raukšles, o nago vietoje užlipinkite moliūgo sėklą. Sausainiai atrodys tikrai įspūdingai ir labai tiks Helovino šventei.
Taip pat galite kepti šokoladinius šikšnosparnio formos sausainius, juos turite išsikepti patys, naudojant specialią formą arba patys bandyti išpjaustyti. Taip pat naudojamas šokoladas ir raudonas uogos akims.
Patiems mažiausiems galite pagaminti vaisių užkandžių Helovino tematika. Reikės banano, šokolado, mandarinų, saliero. Bananui sukurkite burną ir akis iš šokolado, o mandarinus paverskite mini moliūgais. Tai lengva ir greita pasidaryti, o atrodo tikrai kitaip ir įdomiau.
Nulupus kriaušės odelę, įdėjus šokolado akutes ir saulėgražų lūpas, galima paruošti puikų desertą – skanėstą Helovynui.
Pačioms geriausios ir drąsiausioms šeimininkėms galime pasiūlyti išsikepti šokoladinį “kapinių” tortą. Iš sausainiukų sukurkite antkapius, naudokite tirpintą šokoladą. Na, o prie pačių antkapių galite tarkuoti šokoladą, taip jis atrodo kaip žemių krūvelė prie kapo.
Šie patiekalai tikrai tiks jūsų Helovino stalui, baisios ir mistiškos jums šventės!