2019-ųjų interjero tendencijos: nuo tekstūrų iki akcentų

Interjero stiliaus pasikeitimai ir naujausios tendencijos sutinkamos nevienareikšmiškai: vieni džiaugiasi gavę progą atsinaujinti, kiti piktinasi ar tiesiog gūžčioja pečiais – nejaugi prieš keletą metų įrengtas būstas staiga atsirado interjero dizaino metraščiuose? Be abejo, taip tikrai nėra. Juk toli gražu ne visi dizaineriai sutaria dėl to, ką reikėtų laikyti madinga, o ko geriau vengti, tad galutinis žodis bet kuriuo atveju atitenka Jums. Visgi, jeigu norite pasisemti įkvėpimo interjero keitimui ar planuojate tik kelis subtilius pokyčius – pristatome ryškiausias šių metų interjero tendencijas.

sirmos

Ir vėl viskas iš naujo?

Kaip jau minėjome, neskubėkite plėšti nuo sienų tapetų ar slėpti užuolaidų. Visuomet galima apsistoti ties įvairiais akcentais: širmos ar kitos langų uždangos, aksesuarai, rankų darbo papuošimai yra paprastos, tačiau labai efektyvios priemonės interjero atnaujinimui, apie kurias pagalvojama nedažnai. Nepatikėsite, tačiau kartais jos gali sudaryti puikų efektą, o tam nereikės išleisti visų santaupų. Taip išlaikysite pagrindinius, mėgstamiausius interjero elementus ir neprarasite taip ilgai siekto ir kurto jaukumo. Na, o dabar pereisime prie įdomesnio dalyko – naujų interjero tendencijų.

Reklama

Natūralumo gausa

Natūralios medžiagos, gamtos įkvėpti raštai ir organiškumas – prie šių principų grįžtama šiemet. Aplinkosauga ir įvairūs visuomeniniai judėjimai neabejotinai daro įtaką ir vis daugiau žmonių ima labiau rūpintis aplinka, kurioje gyvena. Šis virsmas akivaizdus ir pastarojo meto interjero dizaine – baldai, širmos, kitokios dekoro priemonės gaminamos iš natūralių medžiagų. Rinkdamiesi jas ne tik pasijusite esantys arčiau gamtos, bet ir prisidėsite prie svarbaus tikslo įgyvendinimo. Be to, natūralios medžiagos dažniausiai pasižymi ilgaamžiškumu, aukšta kokybe, solidžia, prabangia išvaizda. Prisiliesti prie medienos yra visuomet maloniau nei prie plastiko. Visiškai nenuostabu, kad itin vertinamame skandinaviško dizaino interjere dominuoja būtent natūralios medžiagos.

„Žemiškos“ spalvos

Nors 2019-ųjų spalva buvo išrinkta koralinė, populiarumu jai nusileisti neketina „žemiškos“, gamtoje sutinkamos spalvos: mėlyna ir melsva, tamsiai žalia ir samanų, gelsva, įvairaus atspalvio ruda. Šios spalvos yra raminančios, sukuriančios gerą atmosferą namuose, nesudėtingai priderinamos ir pasižymi universalumu. Ypač efektyviai atrodo šiomis spalvomis papuoštos langų dekoracijos – užuolaidos, roletai, romanetės ir širmos. Žinoma, nepamirškite, kad jos turi derėti prie likusio interjero.

Daugiau dėmesio detalėms

Bene kiekvienas interjero dizaineris patvirtins, jog langų dekoracijos ir panašios dekoro priemonės gali kaipmat pagyvinti kambario aurą. Jei netikite, pamėginkite įsivaizduoti, kokį dramatišką efektą dideliame kambaryje sukuria nuo pat lubų krentančios prašmatnios užuolaidos. Tačiau pernelyg ties jomis neapsistosime, nes yra dar kelios langų dekoravimo priemonės, kurias renkamasi ypač entuziastingai. Iš jų verta išskirti minėtąsias širmas, kurios sulaukia vis didesnės paklausos, ir ekspertai prognozuoja, jog tai artimiausiu metu keistis tikrai neturėtų.

Priešingai nei žaliuzės, užuolaidos ar roletai, širmospasižymi savybe, kurios neturi nė viena kita išvardinta dekoro priemonė, – jomis galima ne tik stilingai uždengti langus, tačiau ir labai efektyviai perskirti erdvę į keletą dalių. Vietoje to, kad tai darytumėte baldais, panaudokite širmas – erdvė atrodys elegantiškai, originaliai, o pertvaros užims visai nedaug vietos. Jos puikiai tinka tiek namie, tiek komercinės paskirties erdvėse. Šios langų dekoracijos atrodo ypač įspūdingai, kai langai yra aukšti ir besidriekiantys per visą sieną.

Skirtingų tradicijų persipynimas

Nors šiandieniniame globaliame pasaulyje tam tikrų kultūrų ir tradicijų perėmimas nėra jokia naujiena, tačiau į interjero dizainą įsiveržęs „japandi“ stilius privertė į tai pažiūrėti nauju kampu. Tarpusavyje čia dera daugelio mėgstamas skandinavų dizainas ir japonų stilistika. Širmosvakariečius taip pat pasiekė iš Rytų kultūrų bei puikiai pritapo. Tad jas renkantis galima laikytis labiau tradicinius rytietiškos stilistikos motyvus arba atspindėti naujausias spalvines tendencijas – tokiu būdu gausite puikų ir išskirtinį derinį, kuris kasdien puoš Jūsų erdvę.

Tendencijos kinta kasmet, tačiau jas pritaikyti savo namuose – tikrai verta. Juk retai kada gairės pasikeičia kardinaliai. Nemažai tendencijų lieka aktualios ne vienerius metus, tik truputį pasikeisdamos, įgaudamos naujų bruožų. Tad nebijokite jų pritaikyti ir eksperimentuoti: taip namai taps ir šiuolaikiški, ir saviti.

Reklama

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *