Spalvingas Velykinis patiekalas

Velykų šventė jau pasibeldė į mūsų duris, tikriausiai jau laukiate savo artimų giminaičių, bičiulių ir viena akimi vis žvilgčiojate į internete pasirodančius Velykinių patiekalų receptus. Jų tikrai yra labai daug ir kartais būna sunkoka išsirinkti. Kai kurie patiekalai yra neatsiejami nuo tradicinio Velykų stalo. Tai – Velykinė boba, netikras zuikis ir be abejonės, Velykų šventės simbolis – kiaušiniai.

Smagiausia turbūt ne vien valgyti kiaušinius, bet ir dažyti, kurti įvairius raštus, naudoti ir išbandyti naujas kiaušinių dažymo priemones ir būdus, o pavargus nuo dažymo galima ir keletą kiaušinių suvalgyti. Išradingiausioms šeimininkėms neužtenka paprastų, virtų, dažytų kiaušinių ant Velykų stalo, jos sugalvoja papildomų, originalesnių, patiekalų su kiaušiniais. Į tokių patiekalų grupę įeitų ir įdaryti arba “farširuoti” kiaušiniai. Tokį patiekalą tikriausiai jums yra tekę ragauti, o gal ir gaminti. Tačiau kažin ar esate bandę tokį spalvingą farširuoto kiaušinio pateikimo būdą. Greičiausiai neteko nei ragauti, nei regėti, ir jei liko vietos ant Jūsų Velykinio stalo dar vienam patiekalui, tuomet pirmyn. Viskas labai paprasta.

Reklama

Šiam pavasariškam patiekalui teks naudoti valgomuosius dažus, kuriais dažote kiaušinio lukštus (jei esate prieš įvairiausių dažų naudojimą ruošiant patiekalus, šis receptas gali Jums netikti. Jei neturite nieko prieš valgomuosius dažus, galite naudoti šį receptą). Pirmiausia reikia kietai išvirti kiaušinius, viską darykite taip, kaip ruoštumėtės juos dažyti įprastu būdu. Kiaušinių virkite tiek, kiek jums reikės, tačiau nepamirškite, kad iš vieno kiaušinio gaunami du spalvingų kiaušinių užkandžiai. Kai kiaušinius išvirsite, palaikykite juos šaltame vandenyje ir nulupkite lukštus. Nulupę lukštus, visus kiaušinius perpjaukite lygiai per pusę. Pjaukite atsargiai, kadangi, kaip žinote, kiaušiniai yra labai trapūs. Iš visų perpjautų kiaušinių atsargiai išimkite trynius ir nuplovę perpjautas kiaušinių puseles, pasiruoškite jas lėkštėje. Tuomet, trynius kuriam laikui atidėkite į šalį. Pasiruoškite kelias stiklines su savo pasirinktais maistiniais dažais ir po vieną dėkite į jas kiaušinių baltąsias puseles. Stebėkite kaip jos nusidažo. Galite laukti kol baltymų puselės taps labai ryškių spalvų, o galite į dažus įdėti trumpam laikui, ir jos nusidažys labai švelniomis spalvomis.

Kai visas kiaušinių puseles nudažysite, imkitės kiaušinio trynių paruošimo. Kas ruošia įdarytus kiaušinius žino, kad kiaušinių tryniai yra naudojami kiaušinio baltymo įdarui paruošti. Įdarą galite rinktis patys. Galite gaminti kiaušinio įdarą su įvairia žuvimi: konservuota, karštai, šaltai rūkyta ar kepta. Taip pat su kumpiu ar su tuo, ko tik Jūsų pilvukai pageidauja ar fantazija siekia. Nepamirškite pasirinkto įdaro sumaišyti su virtais tryniais. Įdėkite majonezo ar grietinės. Tuomet, naudodami konditerinį švirkštą, į kiaušinių baltąsias puseles spauskite paruoštą įdarą. Ar paprasčiausiai šaukštu sudėkite įdarą į spalvotus kiaušinių baltymus.

Untitled-1Untitled-2Untitled-3

Kai paruošite visus kiaušinius, tokį spalvotą, įspūdingą užkandį, galite papuošti petražolių ar kalendrų lapeliais ar užbarstyti saldžiosios paprikos miltelių. Tokių kiaušinių galite paruošti keletą lėkščių. Jūsų svečiai tikrai bus sužavėti jų spalvota išvaizda ir be abejonės norės šio grožio paragauti.

Reklama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.