Kaip paruošti gardų Kalėdinį vyną?

Paskutinius penkerius metus Kalėdos tapo kiek eilinės? Šventinį stalą serviruojate jau įprastais gėrimais bei valgiais? Jei Jūsų atsakymas yra „taip“, siūlome svečius pavaišinti šiltu bei aromatingu Kalėdiniu vynu.

Ingridientai, kurių reikia norint paruošti vyną keturių žmonių grupei:

1.       1,5l raudono vyno;

Reklama

2.       Trys apelsinai;

3.       10-15 gvazdikėlių;

4.       Viena citrina;

5.       Šeši dideli šaukštai cukraus;

6.       Trys cinamono lazdelės;

7.       Du nedideli gabalėliai nulupto imbiero (ketvirtadalio degtukų dežutės dydžio);

Pirmiausia kiekvieną apelsiną bei citriną padalinkite į keturias dalis. Tuomet sudėkite vaisius, gvazdikėlius, cinamono lazdeles bei  imbierą į puodą. Supilkite vyną ir pradėkite kaitinti. Svarbu pašildyti vyną, tačiau neleisti jam virti, nes tokiu atveju gėrime esantis alkoholis gali tiesiog išgaruoti. Tad kaitindami vyną būtinai būkite prie viryklės. Pastebėję menką burbuliavimą bei garavimą, išjunkite ugnį ir palikite vyną 10-15 minučių. Neužmirškite uždėti dangčio (taip neleisite gėrimui atvėsti). Per tą laiką vynas prisitrauks aromatų bei skonių iš sudėtų ingridientų, o Jūs galite paruošti keturias karščio nebijančias stiklines.  Supilkite vyną ir patiekite susirinkusiems svečiams.

Vyno paruošimui Jums prireiks apie 25-30minučių, tačiau svečiai liks tikrai patenkinti bei nustebinti gardžiu bei visame pasaulyje paplitusiu Kalėdiniu vynu!

Reklama

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *