Ką kabinti ant sienų vietoje paveikslų?

Visų kambarių sienos, esančios mūsų namuose reikalauja būti papuoštos kokiais nors gražiais interjero elementais. Pritarsite, kad pamatę namuose tuščią sieną iš karto bėgate pirkti paveikslo, nors yra daug įdomesnių alternatyvų, apie kurias pamirštame arba nežinome. Apie būdus kaip apskritai galima dekoruoti sienas, jau esame rašę, bet jeigu jūs nenorite dekoruoti sienų, o pats puošybos klausimas labiausiai susijęs su daiktais, kuriuos galima pakabinti, tuomet pateiksime jums įvairiausių, lengvai įgyvendinamų idėjų.

Paprasčiausias ir greičiausias sienos puošimo variantas yra jums patinkančio žodžio ar trumpos frazės išsirinkimas (angliško ar lietuviško),jo atsispausdinimas (ant kiekvieno lapo po vieną raidę jums patinkančiu šriftu) ir užklijavimas ant sienos, ten, kur norite ja grožėtis ir turite laisvos vietos. Klijuoti būtų geriausia taip, kad nesimatytų jūsų priklijuotos vietos, bet jei nėra galimybės, galite rinktis paprasčiausią lipnią juostą. Šis sienos puošimas atrodys pakankamai įdomiai ir nenuobodžiai, be to, kaip minėjau, bus labai greitas. 

Kita sienų puošimo idėja irgi susijusi su popieriumi. Jums tereikės išsirinkti norimą paukštelį ar kitus objektus (žvaigždę, mėnuliukus, vabaliukus, žuvis ir kt.), juos nusibraižyti arba nukopijuoti ant popieriaus iš kurio jūs norėsite juos daryti (labai tiktų limpantis popierius, tada jums nereikėtų lipnios juostos ir išsikirpę papuošimus galėtumėte klijuoti iškart. Tokio turėtumėte rasti mokyklinių ir biuro prekių parduotuvėse) Paskui, kai išsikirpsite norimą dekoracijų kiekį, kurkite jų išdėstymą ant sienos ir klijuokite. Jeigu norite daryti šias dekoracijas iš kelių spalvų, tai turėtų būti labai tinkančios tarpusavyje ir ne daugiau nei trys spalvos, kitu atveju bus perdaug margumo ir siena neatrodys gražiai. 

Reklama

Linksmas dekoravimas yra netikro laikrodžio nupiešimas ant sienos. Jums reikės patiems pasidaryti valandas, taip pat pridėti rodyklę, jūsų laikrodis, žinoma, neveiks, tačiau bus smagu turėti tokią idomią dekoraciją. Laikrodis gali būti ir be skaičių tik su rodykle. Skaičius jums gali atstoti maži įvairaus dydžio, mieli rėmeliai. Tačiau taip pat sėkmingai galite panaudoti veikiančio laikrodžio mechanizmą ir rezultatas tikrai pranoks lūkesčius.

Taip pat galima kabinti senas ar nebenaudojamas lėkštes, kurios derėtų tarpusavyje. Dekoruokime sienas įvairiausiais padėklais, ne vienodo dydžio šachmatų ir šaškių lentomis, pintais vaisiams ir sausainiams skirtais indais. Lėkštės, kuriomis dekoruojate sienas gali būti ir popierinės. Baltos popierinės lėkštės – baltame interjere atrodys labai gražiai ir originaliai, taip pat bus labai praktiška dekoracija nereikalaujanti didelių investicijų. 

Ant sienų dažnai kabiname ir nuotraukas, tai įdomu ir bet kada galime į jas žiūrėti neatsiverčiant albumo, tačiau nuotraukų klijavimas irgi gali būti stilingesnis nei paprastai. Priklijuotas nuotraukas jūs galite apvedžioti dažais ar markeriu, taip jas, tarsi, „įrėmindami“, kaikur palikite laisvus pieštus „rėmelius“, tai atrodys įdomiai ir tikrai ne buitiškai.  

 

Reklama

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *