6 patarimai, kaip patogiai išdėstyti virtuvės įrangą

Virtuvės išdėstymas – pagrindinis bet kokių pokyčių atspirties taškas, nuo kurio priklauso šio kambario efektyvumas. Būtent dėl šios priežasties labai svarbu apgalvoti ne tik baldų, bet ir visų kitų įrenginių vietas – tik tuomet bus galima sklandžiai atlikti visus reikiamus buities darbus. Tad jeigu planuojate virtuvės remontą, pirmiausia turėtumėte susipažinti su šiais patarimais.

Virtuve_3-min

Reklama

  1. Įvertinkite savo ir šeimos poreikius. Taip, mus dažnai vilioja plačios elektrinės ar dujinės kaitlentės, ypatingai talpi šaldymo įranga bei kiti daugiau vietos užimantys įrenginiai, tačiau jei nenaudosite visų jų teikiamų galimybių, galiausiai visi šie prietaisai taps veltui vietą užimančiomis dekoracijomis. Būtent dėl to ypač svarbu iš anksto apgalvoti savo ir kitų namiškių poreikius bei įpročius – tuomet lengviau pasirinksite optimaliausius buitinės technikos variantus.
  2. Pradėkite nuo darbo zonų įrengimo. Kriauklė, pagrindinė šaldymo įranga, viryklė ir laisvas stalviršis turi būti pakankamai arti vienas kito – tai pagrindinė virtuvės išdėstymo taisyklė, kuri užtikrins sklandų ir efektyvų Jūsų darbą. Apgalvoję visų šių gaminių įrengimo vietas, toliau erdvę galite išskirstyti taip, kaip Jums patogu: šalia kriauklės dažnai montuojama indaplovė, o jei vietos yra daugiau, galite pagalvoti ir apie dvigubą plautuvę.
  3. Pagalvokite apie srautus. Labai svarbu, jog gamindami maistą virtuvėje be jokių papildomų kliūčių galėtumėte pasiekti visas aukščiau minėtas zonas – kitaip tariant, čia neturėtumėte statyti jokių baldų. Vertėtų atkreipti dėmesį, jog kliūtimis gali tapti ir kiti namiškiai, tad tose vietose, kur su jais tenka prasilenkti dažniau (pavyzdžiui, prie stalo ar šaldytuvo) atitinkamai rekomenduotina palikti daugiau tuščios erdvės. Tuomet išvengsite susidūrimų ir visi virtuvėje galėsite jaustis patogiai.
  4. Palikite pakankamai vietos durelėms ir stalčiams. Pakankamai dažnai pamirštama apgalvoti, jog atidaryti stalčiai bei įvairių įrenginių ar spintelių durelės taip pat užima šiek tiek vietos ir kartais gali trikdyti patogų Jūsų darbą. Tad jeigu norite išvengti šios klaidos, turėtumėte atidžiai paskaičiuoti šių detalių užimamą vietą: svarbiausia, jog jie ir toliau leistų lengvai manevruoti tarp skirtingų virtuvės zonų.
  5. Atkreipkite dėmesį į prietaisų dydį. Jei norite sumaniai išnaudoti turimą vietą, tiksliai matuoti teks kur kas daugiau – ypač tuomet, jei virtuvės erdvė yra pakankamai ribota. Tad dar kartą prisiminkite savo poreikius ir pagalvokite, kurie įrenginiai Jums yra mažiau reikalingi: galbūt užteks mažesnį kaitviečių skaičių turinčios dujinės kaitlentės, o gal nebus reikalingas didelis šaldytuvas. Įvairių dydžių prietaisų rasite Pigu.lt el. parduotuvėje, o jei Jums reikalinga šaldymo įranga, jos ieškokite čia – https://pigu.lt/lt/buitine-technika-ir-elektronika/saldymo-iranga.
  6. Nepamirškite smulkios virtuvės įrangos. Nors dažniausiai daugiausiai dėmesio skiriame pagrindinei virtuvės technikai, smulkesni įrenginiai taip pat užima pakankamai daug vietos – jei norisi sukurti tvarkingą atmosferą, dar planavimo etape reikėtų pagalvoti, kur juos statysite. Tam tinka tiek laisvesni stalviršiai, tiek virtuvės spintelės – svarbiausia, jog dažniau naudojamus prietaisus būtų galima patogiai pasiekti.

Atkreipę dėmesį į visus šiuos patarimus, pakankamai lengvai turėtumėte sukurti Jums patiems patogią virtuvės erdvę. Svarbiausia, jog visų įrenginių ir baldų išdėstymas leistų pasiekti pagrindinį tikslą – kasdienį Jūsų komfortą!

Reklama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.