Ne visiems pasiseka įsidarbinti į tokią darbovietę, kur galėtumėte pasidžiaugti supratingu bosu ar tiesiog šauniu kolektyvu. Todėl neretai organizuodami savo šventes darbe šį darbą atliekame kaip nemalonią prievolę. Tačiau reikia susitaikyti su mintimi, kad jūsų gimtadienio paminėjimas darbe vis tiek turės įvykti, nesvarbu ar surengsite prabangų furšetą penktadienio pavakarę, ar atsipirksite tik kukliu torčiuku. Todėl verčiau pagalvokite, ar galima gauti kokios nors naudos iš tokios priverstinės šventės?

 Tikriausiai neverta net kalbėti, kad išsisukti nuo jūsų gimtadienio paminėjimo darbovietėje nepavyks. O jei tiesiog neriate į krūmus, kai jūsų kolegos pasiruošę dovanėles ir tostus jums pasveikinti, elgiatės labai neprotingai, nes tai atsilieps jūsų ateičiai darbo kolektyve. Todėl gimtadienio šventę kolegoms surenkite kuo geriausią.

 Iš anksto įspėkite kolegas apie artėjančią jūsų gimtadienio šventę. Daugelyje biurų yra įdiegta sistema, iš anksto perspėjanti darbuotojus apie artėjantį kolegos gimtadienį. Todėl būtų protinga nuo ankstyvo ryto elektroninio pašto pagalba pakviesti kolegas į tą dieną vyksiantį savo gimtadinio minėjimą. Pakvietime būtų gerai parašyti, kokia bus šventė – kukli ar labiau prabangi, ir kaip bendradarbiams jai reikėtų pasiruošti. Tokiu būdu jūsų kolegos spės tinkamai nusiteikti šventei.

 Pagalvokite apie tai, kad nesvarbu, į ką gali pavirsti jūsų gimtadienio minėjimas darbe, bet tai yra darbo diena. Todėl užsukti į jūsų gimtadienio šventę galės tikrai ne visi bendradarbiai, nes kai kurie iš jų turės skubiai užbaigti pradėtus darbus, tad jiems trukdyti garsiais juokais nederėtų.

Neplanuokite  gimtadienio šventės pradėti per susirinkimą, kur dalyvauja ir jūsų viršininkai. Jie taip pat norėtų pasilinksminti kai darbai jau ne galvoj, neformalioje aplinkoje. Idealiausias laikas gimtadienio minėjimui – 12-14 val. (pietų metas) ir 17-18 val. (darbo dienos pabaiga).

Rūpestingai apgalvokite, kokias vaišes pasiūlysite kolegoms. Darbo kolektyve visada džiaugsmingai priimama pica, taip pat galite restorane užsakyti užkandėlių su įvairiausiu įdaru. Jeigu patys mėgstate gaminti, nudžiuginkite savo bendradarbius kokiu nors ypatingu patiekalu. Būtinai pastatykite ant šventinio stalo kelių rūšių vyno ir šampano, o jei furšetas prabangesnis, ir stipresnių gėrimų. Taip pat nepamirškite padėti mineralinio vandens ir sulčių. Atsineškite vienkartinių indų, kad tortą ir kitas vaišes nereikėtų dėti ant servetėlių ar paprasto popieriaus. Nepamirškite atsinešti ryškiaspalvės staltiesės ir prie jos derančių servetėlių, kurie pagyvins jūsų šventinį stalą. Taip pat patalpą, kurioje vyks jūsų gimtadienio šventė, galite papuošti neperdaug iššaukiančiomis dekoracijomis.

 Vakarėlio metu atidžiai stebėkite svečius. Nepraleiskite nė vieno, kuris jūsų pasveikinti atėjo pavėlavęs. Būtinai įpilkite jam vyno, pasiūlykite užkandžių. Pasidomėkite jo nuotaika, jums žinomais jo rūpesčiais. Pralinksminkite savo svečius geromis naujienomis ir linksmomis istorijomis. Ir jokiu būdu nepamirškite padėkoti svečiams už sveikinimus, dovanas ir jums parodytą dėmesį.

Rašyti komentarą

Jūsų el.pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *

Pinterest
Email
Print